izrada web sajta

Profesionalna izrada web sajtova


Mnogo je oglasa za izradu web sajtova po najrazličitijim cenama pa običnom „kupcu“ ove usluge može biti prilično zbunjujuće zašto neko istu stvar radi za 100 a neko za 1000 EUR. Da bi ste se bolje snašli prilikom kupovine web sajta, kao i da bi ste bili 100% sigurni šta ćete za svoj novac dobiti, predlažemo da veoma precizno dogovorite šta i koliko plaćate.

Cena web sajta


Kod izrade web sajta postoje fiksni troškovi koji se znaju unapred a to su: cena domena, hostinga, SSL sertikifata, teme za Word Press (ako je WP sajt) ili nekih pluginova koji su potrebni da bi se vaše želje sprovele u delo.
Takođe, postoji i deo troškova koji zavisi od web dizajnera/programera/agencije a to je cena izrade samog sajta. Ovaj deo troškova varira u zavisnosti od toga kakav sajt želite. Cena zavisi i od toga da li se radi i SEO optimizacija, ko obezbeđuje fotografije (nekad se kupuju sa stock-a, nekad web dizajner sam fotografiše), ko će da piše tekstove o proizvodima, o kompaniji, o brendu, da vodi blog,… ukoliko vi sami to ne želite ili ne umete.

Dizajn web sajta

Dalje, kako bi i web dizajner bio „osiguran“ da se vi nećete 10x predomisliti oko dizajna, kao i da na kraju kažete da to što ste dobili ni malo ne liči na ono što ste želeli, predlažemo da se i oko ovih stvari jako precizno dogovorite.
Da bi dizajner što bolje uradio svoj posao vi treba da mu ispričate sve o vašoj firmi, koje su vrednosti koje zastupate, šta je filozofija vašeg brenda, da mu dočarate ko je vaša klijentela/ciljna grupa.
Važno je da znate i ko je vaša konkurencija, da se ona dobro prouči i da se vidi šta oni to rade dobro a šta loše kako bi ste vi pokrili i taj segment (sa ciljem da još više izađete u susret svojim klijentima a i da preskočite konkurenciju na Google pretrazi).
Precizirajte jasno svoje želje u pogledu dizajna, palete boja, fontova, funkcionalnosti koje želite da vaš sajt ima, … možda ste već nešto polu smislili u svojoj glavi – dajte smernice.

Iz iskustva vam govorimo koliko su ove stvari važne za obe strane jer ni nama koji radimo web sajt nije u interesu da radimo 10 revizija samo zato što nismo unapred dogovorili barem ono što smo mogli i na samom početku, ono što je prilično jasno. Kako bi ste bili sigurni, predlažemo da o svakom dogovoru imate pisani trag. Ukoliko ne želite da sklapate ugovor onda se makar o svim zahtevima dogovorite putem maila kako bi ste izbegli pogrešnu interpretaciju nečijih reči, što je veoma čest slučaj u poslu.

Želimo vam fantastičan i uspešan web sajt!

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *