Nikola Dedić

My story

Hey, I’m Nikola Dedić

Dozvolite da vam se predstavim. Ja sam Nikola Dedić iz Beograda. Do pre par godina mogli ste da me pronadjete na kultnim gradskim mestima, gde sam satima usavršavao koktele za goste. Ono što sam najvise voleo kod ovog posla je mogućnost da sve što sam naučio odmah primenim u praksi, upoznam zanimljive ljude i čujem njihove lude, neverovatne priče. Biti bartender je izuzetno društvena profesija. Postoji razlog zašto neki kažu da su barmeni najbolji psiholozi! Jedna od prednosti biti barmen jeste činjenica da nisi vezan za određenu lokaciju. Nekoliko godina sam tako proveo živeći i u Americi. Koliko god web dizajn delovao drugacije od mog prvog posla — kreativnost, odgovornost i komunikacija su osnova koju sam godinama usavršavao, a sada i preneo u web dizajn.

Set your goals. Make your plans. Chase your dreams.

Svako od nas se svakodnevno suočava sa mnogo prepreka, neke od njih nas ometaju da ostanemo na pravom putu i ostvarimo nase ciljeve. Najbolje sredstvo da ostanemo usredsređeni je um i samodisciplina. Motivisan i fokusiran da ostvarim svoje snove, pre nekoliko godina upisao sam jednogodišnju školu za web design na IT Akademiji u Beogradu, a godinu dana kasnije i ComTrade-ovu Code academy za Front-end developera. I dok je škola fantastična prva stanica za programiranje i poznavanje osnovnih postulata dizajna i tipografije, svakodnevni rad sa klijentima i usavršavanje su ključni momenat u ovom poslu.

Welcome to Narnia

Svaki sajt je put u nešto novo i svet koji treba otkriti. Pristup novim projektima podrazumeva detaljno ispitivanje tržišta, konkurencije i pažljivo slušanje klijenata i njihovih potreba. Sa svakim novim poslom otvaramo vrata Narnie i otkrivamo čitav novi svet. Upoznavanje novih ljudi i njihovih ideja i biznisa i mene samog inspiriše za mnoge stvari. Zbog toga što radim posao koji volim, bolja sam osoba, muž i otac.

Ali nisam zaboravio kako se pravi najbolji Negroni u Majamiju!

Postoji više verzija priče kako je nastao Negroni. Jedna od njih nas vodi u davnu 1919. godinu. Čuveni italijanski grof Camillo Negroni je zatražio od svog prijatelja barmena Forsco Scarsella da mu napravi koktel Americano ali sa malim izmenama. Rekao je da mu je koktel previše blag i da umesto sode sipa gin. I tako nastaje čuveni koktel Negroni.

Negroni
• Gin 3 cl
• Campari 3 cl
• Sweet vermouth 3 cl
• par kapi orange angosture

Negroni koktel

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *